Meglio Racing Etetésről,Hasznos tudnivalók Tengeri alga alapú vitamin: mire való?

Tengeri alga alapú vitamin: mire való?

Egyre nagyobb teret hódít magának a vitaminpiacon az úgynevezett seaweed, azaz a tengeri alga alapú termék. Nemcsak emberi és kisállati, de az agaraknak is sorra jelennek meg a különböző márkájú, de jobbára hasonló beltartalmú tengeri vitaminok. Jogosan merülhet fel a kérdés: jó, jó, de miért, mi ebben olyan nagy szám? Nézzük meg!

Alapvetően a tengeri alga 10-20-szor annyi ásványi anyagot tartalmaz, mint a szárazföldi növények, és mindezt könnyebben felszívódó formában. Omega-3 és omega-6 zsírsavak forrása, beleértve az arachidonsavat (a macskák számára nélkülözhetetlen omega-6 zsírsav) és az α-linolénsavat (egy omega-3 zsírsav, amelyre a kutyáknak van szüksége).

A hatásai pedig:

Egészséges emésztés

A tengeri alga segíti az emésztést: tele van rosttal, amely gyulladáscsökkentő, daganatellenes és reumaellenes tulajdonságokkal rendelkezik. Továbbá nagy arányban tartalmaz prebiotikumokat is, amelyek segítenek fenntartani a jó baktériumokat a gyomorban.

Támogatja a szivet és az immunrendszert

Antioxidánsban gazdag, amelyek fontos építőelemei a szív egészségének és az általános immunrendszer erősségének. A tengeri alga számos antioxidánst tartalmaz, amelyek meghosszabbíthatják az élettartamot, és csökkenthetik a fertőzések kockázatát.

Enyhíti az allergiás reakciót

Bizonyos alkotóelemekre allergiás állatok számára az alga kiváló alternatív vitaminforrás lehet. A tengeri alga hozzáadásával készült ételek csökkenthetik a bőr kiszáradását és vörösségét, valamint a gyulladást.

Természetes jódforrás

A tengeri moszatban található sók és ásványi anyagok (beleértve a jódot, magnéziumot, káliumot, vasat és kalciumot) segítenek a kutya teljes mirigyrendszerét – az agyalapi mirigyet, a mellékvesét, a pajzsmirigyet, és az anyagcserét szabályozó mirigyeket – egészségesen tartani.

A polcainkon található alga alapú vitaminok pedig nemcsak összetételükben első osztályúak (mint fentebb olvasható), de ár-érték arányban is verhetetlenek:

Seaweed tengeri vitaminkomplexum – Meglio Racing

Seavitmin tengeri vitaminkomplexum csukamájolajjal 1.5kg – Meglio Racing

Related Post