Meglio Racing Versenyagarak világa Romeo Magico az Angol Derby bajnoka

Romeo Magico az Angol Derby bajnoka

Zsúfolásig telt a towcesteri pálya június 25-én este, az Angol Derby döntő futamának napján. A legtöbb néző elkötelezett szurkolóként készíttetett kedvence nevével baseball sapkát, pólót, zászlót, igazi lüktető fanatizmusról árulkodott az egész lelátó. Favoritként a fogadók szinte egyöntetűen Kildare-t várták és Peter Cronin első Angol Derby győzelmét, de az este másképp alakult.

Ugyan a legjobban Kildare jött ki a gépből, nyomában Mickys Barrettel, Romeo Magico a második kanyar után könyörtelenül átvette a vezetést és előnyét a célig csak növelte, így övé lett a 2022-es győzelem, ő a 6 hetes sorozat legjobbja és a 175000 font gazdája. Trénere, Graham Holland az első interjú alatt konkréten nem hitte el, hogy ez megtörtént és a Riverside Kennel Angol Derbyt nyert. A tulajdonos és tenyésztő ezzel szemben a felhők felett járt, Dave Firmager büszkeségét aligha lehet szavakba önteni.

A tömeg egyöntetűen skandálta a “ROMEO,ROMEO” rigmust, hátborzongató hangulat alakult ki, mindegy volt ki-kinek szurkolt, a végén a közönség örömmámorát fejezte ki a foltos Badger (Romeo beceneve) iránt.

A győzelem statisztikájban az egyik leghátborzongatóbb tény, hogy Badger ezen az estén élete formáját futotta, hiszen 28.95-ös időven bőven egyéni csúcsot futott 500 méteren, a pályacsúcstól mindössze 0.17 másodperccel elmaradva. Mindez bizonyítja, hogy hiába fut az agár top formát 4-5 héten át, “semmit” nem ér, a végén kell igazán mindent beleadni.

Romeo egyébként 2019 augusztusi születésű Magical Bale-Fabulous Artist származású foltos kan (idén nem került szuka a döntő futamba), az írek 16. Angol Derby győzelmét szállította haza a rivális nemzet legnagyobb örömére. Bejött tehát a fogadók jóslata és “zöld” színe lett az első helynek.

A végül második helyen záró Kildare trénere azonnal le is nyilatkozta, hogy az Ír Derby felé veszik az irányt, hiszen Peter Cronin számára szívszorító volt lemaradni a győzelemről. Mindent megtesz, hogy Írországban a nyár végén begyűjtse azt, amit itt nem sikerült neki.

Mégegyszer gratulálunk a Holland családnak, a Riverside Kennelnek és Dave Firmagernek a győzelemhez, és további szép sikereket kívánunk a jövőben is!

Fotó: Riverside Kennel facebook oldala

Related Post