Mindent a kutyaizületekért!

Az izületvédelem idővel aktivitástól függetlenül minden kutya életében előkerül. Ez természetesen nálunk, embereknél sincs másképp, hiszen a porcok folyamatosan használódnak, hagy ne mondjuk, hogy egy sportoló esetén ez mennyire képes hatványozódni. Nagyon könnyű elveszni az ilyen-olyan csoda izületvédők erdejében, így összegyűjtöttük Nektek egy csokorba, mire is érdemes figyelni a megfelelő termék kiválasztásánál.

GLÜKOZAMIN

A glükózamin-hidroklorid egy aminocukor, de nem vesz részt a glükóz folyamatban. Ez a porcmátrix építőköve, serkenti a porcsejtek növekedését. A glükózamin könnyen beszerezhető, olcsó és biztonságosan beadható cukorbetegeknek is. Figyeljük meg, hogy itt a glükózamin-hidrokloridról beszélünk, nem a glükózamin-szulfátról. Bár a glükózamin-szulfát jobban felszívódik, nem publikáltak olyan tanulmányokat, amelyek kimutatták volna, hogy a glükózamin-szulfát valóban megjelenik az ízületi szövetben, miután szájon át lenyelték, így tulajdonképpen nem segít, ha nem jut el oda, ahova kell. A glükózamin-hidroklorid terápiás szintjének eléréséhez a fenntartható adag kétszeresének megfelelő telítő adagra van szükség négy-hat hétig (ez felel meg egy kúrának). A fenntartható adag 500-1000 mg egy 30 kg súlyú kutya esetében, ami körülbelül 15 mg/kg-nak felel meg. Ezen túl folyamatos alkalmazásával szinten tartható az izületek állapota, megakadályozható a további kopás.

KONDROITIN

Ez a kiegészítő a porcpusztító enzimek gátlásával működik, de nehéz beszerezni és kivonni, ami növeli a költségét. A kondroitin egy nagy változó felszívódású molekula, bár egyes vállalatok alacsony molekulatömegű változatot is gyártanak, amely fokozhatja a felszívódást a gyomor-bél traktusból. A glükózaminhoz hasonló telítő adagot igényel, és az önálló adagolás megegyezik a glükózaminéval.

MSM

Az MSM egy organikusan kombinált kénvegyület, amely segít támogatni az izületek rugalmasságát. Támogatja a természetes regenerálódást.

Mivel az MSM koncentrációja a szervezetben az életkor előrehaladtával csökken, érthető hogy a szájon át történő pótlása, krém vagy gél formában történő használata hogyan kezeli a különböző egészségügyi problémákat. Farmakokinetikai vizsgálatok azt mutatják, hogy az MSM gyorsan, alig 1-2 óra alatt felszívódik , és növelheti a szervezet által termelt antioxidáns glutation szintjét, amely döntő fontosságú az immunrendszer általános egészsége és működése szempontjából. A MSM javítja a sejtfalak permeabilitását, lehetővé téve a létfontosságú tápanyagok átáramlását a sejtekhez. A szervezetben a kén az ízületi porcok kulcsfontosságú építőköve és közvetlenül részt vesz a kollagénmolekulák előállításában. A kutatások azt sugallják, hogy ként biztosít olyan antioxidánsok előállításához, mint a glutation, metionin, cisztein és taurin.

Az MSM gyulladáscsökkentő tulajdonságait tudományos kutatások jól dokumentálják. Gátolja a gyulladásos folyamatot beindító NF-kB nevű fehérje képződését, illetve az ugyanezekben a folyamatokban résztvevő citokinek termelődését. Az ízületi degeneráció (osteoarthritis) manapság általános probléma, az MSM azonban enyhítheti az ezzel kapcsolatos fájdalmat és ízületi merevséget, ezáltal javíthatja életminőséget. Fokozhatja az ízületi gyulladás kezelésére használt egyéb általános kiegészítők, például a glükózamin-szulfát, a kondroitin-szulfát és a boswellinsav hatékonyságát.

OMEGA-3 ZSÍRSAVAK (halolaj)

Támogatják a szív és az ízületek egészségét, javítják a veséket és erősítik az immunrendszert, de a megfelelő adagolás az egyes állapotok esetén eltérő lehet (például a veseproblékákhoz szükséges adag egyötöde az ízületekhez szükséges adagnak). Ha az omega-3 zsírsavakról van szó, a vadon fogott hidegvízi halakból származó dokozahexaénsav (DHA) és eikozapentaénsav (EPA) a legjobb. A gazdaságban tenyésztett halaknak alacsony az omega-3 és magas az omega-6 szintje. Egy tanulmány megállapította, hogy azoknak a kutyának, akik karprofént kaptak az osteoarthritis (izületi porckopás) fájdalma miatt és kiegészítették halolaj omega-3 zsírsavakkal is, kevesebb karprofenre volt szükségük.

Termékpalettánk összeállítása során egyrészt fontos volt a hatékonyság szempontja, másrészt pedig az ár, hiszen manapság rengeteg kevésbé hatékony, aránytalanul drága termék terjeng a piacon. Ennek eredményeképp minden termékünk kiváló minőségű, ár-érték arányú, hogy kedvenceink a lehető legjobb ellátásban részesülhessenek.

Related Post