Magyar Derby: statisztikák, elemzések

Az év legfontosabb versenynapjáról nem lehet eleget áradozni, de ígérem, hamarosan befejezzük. A számok szerelmeseként nem maradhat el a legfontosabb momentumok kiemelése a versenynapról:

  • 2-2 győzelemmel térhetett haza Petz László és Szajka Kálmán. A két népes csapattal rendelkező trénernek ezek a győzelmek fontosak lehetnek majd a végelszámolásnál, hiszen így a szezon felénél ők ketten vezetik az Éves tréner statisztika táblázatát, amely később a Championi cím tulajdonosát fogja megadni.
  • A 480 méteres három főfutamból (Invitation, Consolation, Döntő) kettőnek jobb ideje lett idén, mint tavaly. Egyedül a Consolationben született két tizeddel gyengébb teljesítmény a tavalyinál.
  • A 280 méteres három főfutamból (Invitation, Consolation, Döntő) mindnek magasan jobb ideje lett, mint tavaly. A pályacsúcstól nagyjából egyetlen tizeddel maradt el mind a Consolation, mind a Döntő ideje, de még az Invitationben is 16-os idő kerekedett. Micsoda bravúr!
  • Reggie Trend jelenleg vezeti az agarak idei statisztikáját: 7 futásból 5 győzelem.
  • Az adatbázisban található “apa” statisztikát magasan Tommy Brislane vezeti, amit Lucky, Cannonball, Komi és Cowboy remek teljesítményeinek köszönhet az ausztrál sztár.
  • A 2022-es magasan a legjobb idő az eddigi Derby döntőink közül. Egészen 0.18 másodpercre közelíti meg a jelenlegi pályacsúcsot, amelyet Lucky tart 28.39-cel.

Megannyi érdekesség, megannyi emlék és élmény. Lassan magunk mögött hagyjuk az idei Derby sorozatot, és elkezdünk spekulálni, mit hoz a holnap, mi lesz jövőre. Az év legnagyobb versenynapja rengeteg meglepetést tartogatott, ahogy azt lehetett is sejteni, mégis nehéz szívvel intünk neki búcsút. Viszlát Magyar Derby, jövőre újult erővel, még gyorsabb kutyákkal találkozunk!

Fotó: Simkó Szilárd

Related Post