Magyar Derby: ők a Döntősök

Véget ért a Derby Elődöntő is, így elérkeztünk végre a legizgalmasabb részhez, jövő héten ugyanis Döntőt fut az ország 6 leggyorsabbja. Mint az Angol Derby esetében, itt is érdemes lehet közelebbről megbarátkozni a mezőnnyel:

  • Eddigi legjobb idejével (28.76) döntős Reggie Trend. Papa Adrian agara román tréningből gyűjti a győzelmeket, idén összesen már négynél jár, a Döntő lehet az ötödik. A hatalmas 37 kg-s kan nemrég töltötte be a 3 éves kort, és úgy tűnik épp most jár a csúcson, komoly esélyes a győzelemre.
  • Hatalmas formával jutott be Best Grey Bale. Baranyai Márk agara lényegében élete második futására már egészen egy 29.30-as II. helyig jutott, amellyel kvalifikálta magát a Döntőbe. Bale 2 éves, termetre nem a legnagyobb, de páratlan javulást mutatott az Elődöntőre fordulva. Ha valóban ráérzett a küzdelem ízére az ifjonc, nem tudhatjuk, mire lehet még képes. Apja egyébként a tavaly legyőzhetetlen Lemon Bale, és úgy látszik, dolgoznak a gének!
  • Nemcsak Baranyai Márk, de testvére, Baranyai Ádám is Döntőzik, hiszen Ropewalk Bhoy is klasszist futott az Elődöntőben, komolyan megszorongatva a magasan favorit Hes So Luckyt. Bhoy először ment be a bűvös 29-es idő alá, de egyből közel két tizeddel, így nála is számíthatunk további javulásra. A 4 éves kan egyébként a mezőny legidősebb tagja, de ezzel mit sem veszít esélyéből.
  • Bejutott legfiatalabbként és egyetlen szukaként Christina Bernath’s Blue Bell. Duli Zsolt agara is páratlan javulást mutatott, hiszen ő is először szaladt 29 alatti időt, de egyből 28.73-at, ami bámulatosan remek, pláne egy ilyen fiatal szukától. A tenyésztő a tavalyi Derby-bajnok Bernáth Krisztina is méltán lehet büszke. Legkönnyebbként, 28 kg alatti súllyal áll starthoz a Döntőben, komoly esélyes lehet.
  • Végül, de nem utolsósorban természetesen Döntőznek Tenczel Gábor és tréningezettjei, Next Stop Hero és Hes So Lucky. A sorozatnyerő páros tavaly futott utoljára egymás ellen, az Európa Derby döntőjében, akkor Hero nyert egyetlen századdal. Most azonban nemcsak egymással, de másik 4 klasszissal is fel kell venniük a versenyt. Hero élete legjobb idejét szaladta az Elődöntőben (28.58), Lucky viszont a Negyeddöntő-beli pályacsúcsa (28.39) után most mintha fáradtabb lett volna és 28.82-vel ért célba – ami egyébként még mindig kiváló eremdény. Kíváncsian várjuk, rá tudnak-e tenni még egy lapáttal eddigi teljesítményükre!

Ők hatan tehát a 2022-es Magyar Derby Döntő mezőnye. Az év legrangosabb versenyén a Kincsem Park további programokkal kedveskedik a nagyérdeműnek az est folyamán, így mindenképp érdemes személyesen megtapasztalni az élményt. Ezentúl a Meglio Racing sem tétlenkedik, hiszen Facebook oldalunkon nyereményjátékot hirdettünk a közönségnek, míg a 3 főfutam győztese kedvezménykuponokkal lesz gazdagabb. Előre hát, jöjjön a 8. Kincsem Park Agár Magyar Derby Döntője!

Élő közvetítés és fogadás: bet.lovi.hu

Versenyprogram: Versenyprogramok – Kincsem Park

Facebook esemény: Kincsem Park Agár Magyar Derby

Fotó: Simkó Szilárd

Related Post