Magyar Derby: meglepetések és papírformák váltakozása a negyeddöntőben

Lehet, hogy én vagyok túl szentimentális, de versenyről versenyre élem meg “legjobbnak” az épp utolsó versenynapot. Így volt ez most is, hiszen olyan gördülékeny, izgalmas, jóformán hibátlan estét élhettünk át, amelyről özönlöttek a pozitív visszajelzések. Mindez nem véletlen, hiszen amilyen egyértelműnek tűntek a futamok favoritjainak sikerei, olyannyira jött létre számos célfotós befutó – amely esetenként pont a favoritok alulmaradását mutatta. Összességében azonban az első 3 helyes továbbjutásnak köszönhetően mindenki bejutott, aki a végső győzelemre is esélyes lehet.

A meglepetések döntő többsége sprint távon köszöntött be, több kutya tudott hasonló formát futni, így volt olyan is, ahol ezred másodpercek döntöttek. Mindez mutatja, hogy milyen alaposan felkészítették a trénerek kutyáikat, és előrevetíti azt is, hogy a következő két versenynapon is hatalmas küzdelmeknek lehetünk majd szemtanúi, ezutóbbi felől semmi kétségünk nem maradt. A nap idejét 280 méteren Petz László agara, Bonnie futotta 16.72-vel (itt Havanna mindössze 5 ezreddel “maradt le”). Ezen a távon a 6 legjobbat futó kutya ideje között nem volt 2 tized másodperc sem!

A 480 méter legjobb idejére nem vártunk sokat, Lucky ugyanis pályacsúcsot futott 28.39-el az első hosszútávú futamban.

Az előző eredményei alapján is már Derby-favoritként tekintettünk rá, ezután azonban egyre nehezebb elképzelni, hogy bárki el tudja venni tőle a végső győzelmet ebben a formában, hiszen tréningtársa, Hero is “csak” 28.74-et tudott futni nemsokkal később – bár ezzel ő is magasan nyerte futamát és végül ez lett a nap második legjobb ideje. Két meglepetés győzelem lett a nap végén 480 méteren: Steed hatalmas küzdelemben győzte le Bhoyt és Komit, valamint Iron Lady is lelépte a mezőnyt Joes Cody sajnálatos sérülése miatt. A maradék két futamban a favorit testvérpár, Reggie és Ronnie nyert fölényesen román tréningből, Papa Adriantól, mindkettőjüket döntőbe várjuk.

A következő versenynap futambeosztásai az alábbi fotókon láthatóak:

Várunk szeretettel minden kedves érdeklődőt a Magyar Derby Elődöntőjén is, június 24.-én, péntek este, hasonlóan izgalmas futamokkal, gyorsabbnál gyorsabb agarakkal és fogadási lehetőséggel. A belépés és a parkolás ezúttal is ingyenes lesz, ha pedig valaki online szeretné követni az eseményt, megteheti a bet.lovi.hu oldalon. A tét a Döntőbe jutás, a fenti futamok első két helyezettjeit üdvözölhetjük majd a 280 és a 480 méter Döntőiben, a 3.-4. helyezetteket a Consolationben, az 5.-6. helyezetteket az Invitation futamokban. A kiesettek további kategóriafutamokban indulnak, amelyekben javíthatnak mostani teljesítményükön. Győzzön a jobbik!

Fotó: Simkó Szilárd

Related Post