Meglio Racing Egészségmegőrzésről,Hasznos tudnivalók Körmök rövidítése: mikor, mivel, mennyire?

Körmök rövidítése: mikor, mivel, mennyire?

Általános teendőink közé tartozik kutyatartóként, hogy (többek között) a körmeik hosszára is odafigyeljünk. A legtöbb kisállat üzletben kapható körömvágó eszköz azonban sokszor bizonyul inkább ellenségünknek, mint barátunknak.

Személyes tapasztalat, hogy már amikor meglátják a kutyák a kezemben a “vérszomjas” körömollót, előre nyüszkölnek, nemtetszésüket fejezik ki. Ennek egyértelmű oka az, hogy elég egyetlen alkalommal megsérteni az eleven részt és fájdalmat okozni nekik vele (ami valljuk be, szinte mindannyiunkkal előfordult már), az emlék bennük marad és pavlovi reflexeik ilyen téren is csalhatatlanná válnak. Ennek azonban nem muszáj így történnie, van más megoldás is.

Az angol és ír kennelek túlnyomó részében körömreszelést alkalmaznak vágás helyett, ami egy sokkal barátibb, azonban valamivel időigényesebb procedúra. Reszelés közben a kutya érzi, hogy mikor kerülünk közel az elevenhez, ekkor pedig jelez és már kész is van a megfelelő hosszúságú köröm. Azt természetesen kutyája válogatja, hogy milyen sűrűn kell rövidíteni, de jellemzően pár hetente elég megcsinálni.

Hogy hol szerezhető be ilyen reszelő? Házi praktikaként ajánlom a körmösök által használt erősebb típusú reszelőket, ugyanis ezek tökéletesen alkalmasak erre a feladatra. Ennek következtében bárkinek könnyen és olcsón hozzáférhető a módszer, noha nem pontosan ugyanaz, mint amit külföldön is alkalmaznak, de maga a metódus teljesen hasonló. Így pedig könnyen elérhető a hisztimentes körömvágás, amivel sok bosszús percet megspórolhatunk magunk és kedvenceink számára.

Related Post