Meglio Racing Versenyagarak világa Ír Szukadíj: szombaton jön a legjobb 12

Ír Szukadíj: szombaton jön a legjobb 12

Még véget sem ér Towcesterben az Angol Derby szombati versenynapja, már kapcsolhatunk is át a Shelbourne parki közvetítésre, ahol a Szukadíj elődöntője következik. A két futam magyar idő szerint viszonylag későn, 22:34-kor és 22:50-kor kerül majd sorra, de még utána is jön pár izgalmas AA0-s verseny. De nézzük a legérdekesebb részét, azaz: kik maradtak?

  • Liam Dowlingtól érkezik a két futam két 1-es boxból futó kutyája, Ballymac Whispa és Ballymac Art. Saját kutyái, hasonló eredményekkel, előbbi fiatalabb 1 évvel, idén augusztusban lesz 2 éves. Art az egész mezőny legidősebbje 2019 januári születéssel, valamint a második legnagyobb életnyereménnyel rendelkezik: 12 220 eurót futott eddig össze.
  • Martin Leahy két kutyája egymás mellől fut az első futamban, Raha Mofo és Droopys Gloss. Raha Mofo a mezőny legfiatalabbja, szeptemberben tölti a kettőt, Gloss pedig a legjobb az egyéni csúccsal rendelkezik az egész társaságból 28.06-tal, valamint életnyereményben is magasan ő vezet 25 585 euróval. Szép kis summa.
  • Scooby Duchess (Scooby Prince alomtestvére és tréningtársa) Jennifer O’Donnell keze alól áll starthoz futama egyik favoritjaként. Úgy tűnik, stabilan tudja szállítani a 28.20-as időket idén.
  • Droopys Nextone John A. Linehantól a verseny egyik favoritja lehet javuló formájával. Ha múltheti egyéni csúcsát (28.07) tudja tartani, esetleg javítani, biztos győztes lehet belőle.
  • Ne feledkezzünk meg Florentisről sem, ugyanis a tavalyi Derby győztes Owen McKennától érkezik, akiről tudjuk, hogy bármikor okozhat meglepetést. Legjobb ideje 28.31, ezt múlthéten futotta, folyamatosan javul.

Összességében a számok alapján rájuk érdemes figyelni, de mivel agárversenyről beszélünk, tudjuk, hogy esetenként a papírforma a kukában végzi – gondolok itt például Dolores Ruth kutyájára, aki tudott futni 27.99-et, egyértelmű favoritként állt starthoz a második fordulóban, majd az első kanyarnál kilökték és a negyedik helyen búcsúzott a sorozattól. Ilyen is van.

Ne feledjük tehát: szombat, késő este, az Angol Derby után Shelbourne Park, Ír Szukadíj, utolsó előtti forduló.

Racecard: RaceCard (grireland.ie)

Related Post