Meglio Racing Versenyagarak világa Ír Szukadíj: Raha Mofo lett a “végzet királynője”

Ír Szukadíj: Raha Mofo lett a “végzet királynője”

Május 21-én vette kezdetét 62 open kategóriás szukával az Irish Oaks, azaz az Ír Szukadíj. 5 héten keresztül versenyeztek az agarak, 11 futamból így lett egyetlen, a hat legjobb kutyából álló Döntő futam, amely minden várakozást felülmúló izgalmakat tartogatott.

A végső összecsapásban 3 kiemelkedő szukát fedezhettünk fel:

  • Piros egyesből indult Scooby Duchess, Scooby Prince alomtestvére, aki életében egyszer futott 29-es időt (29.11), minden más alkalommal 28-as, legtöbbször 28 eleje időket produkált.
  • A fehér hármas mez jutott Raha Mofonak, aki még két éves sincs, szeptemberben fogja betölteni, és éppen a Szukadíj ideje alatt érzett rá a 28 eleje idők titkára. Előtte még A7-A8-as idejei is voltak a szezon kezdetén, micsoda javulás!
  • Az ötös narancssárgát Droopys Nextone öltötte magára, aki 1-2 kivétellel szintén mindig AA0-ás kategóriákat futott, noha áprilisban töltötte be a két éves kort, nagy klasszis lakozik benne.

Amit pedig a futam hozott, azt ember legyen a talpán, aki meg tudta esetleg jósolni. De beszéljen helyettünk a felvétel, amelyen szinte már hátborzongató végigkövetni ennek a három kiváló kutyának a küzdelmét:

Raha Mofo elképesztő hajrával az utolsó métereken győzte le Scooby Duchesst, ezzel pedig neki járt a győztes takaró és a 25 000 eurós nyeremény. Ilyen hajrát igen ritkán látunk, de nem érdemes elfelejteni azt a tényt sem, hogy tavaly a Szukadíj győztese a Derbyt is elhódította. Kíváncsian várjuk tehát, hogy idén Raha Mofonak vajon sikerül-e a Derbyben is ezt a hatalmas és stabil formát hoznia, hiszen ebben a sorozatban a leggyengébb ideje 28.30 (első hétvége), míg a legjobb 28.14 (döntő) volt, eközött pedig mindössze 0.16 másodperc a különbség.

Mi mindenképp szurkolunk neki!

Fotó: Greyhound Racing Ireland facebook oldala

Related Post