Meglio Racing Versenyagarak világa Ír Derby 2022: összeállt a döntő mezőnye, nézzük, kik a legjobbak

Ír Derby 2022: összeállt a döntő mezőnye, nézzük, kik a legjobbak

Végre elérkezik az év egyik legjobban várt eseménye. Olyan mezőny állt össze a döntőben, akikre őszintén nem igazán számítottunk. Számítottunk volna Bockos Budsitra, Bockos Crystalra, Romeo Magicora, Vincenzora, Explosive Boyra, Kildare-re, Good Codyra, Tullig Ravenre vagy Ballinabola Edre. Nagyon sajnáljuk, hogy egyikük sem jutott be, hiszen mostanra sokuk szórja a szebbnél szebb győzelmeket más versenyekben.

Hatalmas meglepetésre az elődöntőben távozott a fogadók kedvenceként és elsőszámú Derby-favoritként kikiáltott Coolavanny Hoffa. Több hosszal vezettek Born Warriorral, majd az utolsó két kanyarba érve elkezdett fogyni az előny, ami a célnál olyannyira fogyott el, hogy végül a 4. helyen ért célba a kék klasszis. Ez a mi Tippelőinket is megviccelte, ugyanis alig történt pontszerzés az első futam eredménye alapján. A második futam már hozta a papírformát, itt telitalálatos hármasbefutónk is volt, a legtöbben jól begyűjtöttük a pontokat.

De hogy pontosan kik az Ír Derby döntőjének résztvevői 2022-ben?

Callaway Pro Am (wbk, d) indul 1-es boxból, ami több szempontból is hátborzongató. Egyrészt, mindenki pontosan emlékszik, mit tudott tavaly Owen McKenna ugyanerről a rajthelyről, ugyanilyen veretlen kutyával. A sors fintora, hogy újra ugyanezt a piros mezt sorsolták neki a döntőben idén is. Callaway Pro Am egyébként éppen egy nappal a döntő után fogja betölteni második életévét, (Skywalker Farloe x Bottle Of Banter) nem sok eredménnyel érkezett egyébként az Ír Derby mezőnyébe május elején futotta élete első versenyét. Ő a döntő top favoritja.

Crafty Kokorot (bk, b) kékben fogjuk látni, és valószínűleg ő fog a leggyengébben startolni. Na, ezt ne úgy értsük, hogy ő lesz az utolsó, igazi kis rakétáról van szó (Droopys Sydney x Cockyodconfident). A többiek nagyjából dupla sebességével fut a táv utolsó harmadában, ennek a taktikának köszönhetően pedig kimarad az összes ütközésből. Eddig kétszer futott Callaway Pro Am ellen, mindkétszer mögötte futott be másodikként. Ha időben indítja a hajráját elképzelhető, hogy ezúttal ő ér a célba elsőként.

Maries Wedding (bd, b) a legfiatalabb szuka, hófehérbe öltözik. November végén tölti második életévét (Droopys Sydney x Ballymac Petsy), márciusban kezdett el versenyezni, majd májusban megmutatta mit tud valójában: 525 yard – 27.99, 7 hosszas győzelem. Egyetlen 550 yardos versenyt futott a Derby előtt, június 18-án, majd eltették pihenni és a Derbyben egészen a döntőig futotta magát. Ha meg tudja mutatni a legjobb formáját, nyerhet.

Ballymac Finn (bkw, d) a legfiatalabb kan, Maries Wedding alomtestvére viseli a 4-es számot. Mindkettejükkel ugyanazt a taktikát folytatták: december-január környékén (kb 13-14 hónaposan) megnézték, mit tud 525 yardon, tetszett, amit látnak, március-áprilisban pályára tették: üdv AA0-ban! Finn nagyrészt 550 yardon versenyzett a nyár elején is, hihetetlen starja van, az 5 előfutamból 3-at nyert meg, többek között az Angol Derby győztes Romeo Magicot is legyőzte. Lehet, hogy Callaway Pro Am mellett szól a statisztika, de ők ketten Finnel még nem kerültek össze korábban és egyáltalán nem lepődnénk meg, ha ezutóbbi kerülne ki a küzdelemből győztesen.

Born Warrior (bk, d) narancssárgából támad (Ballymac Best x Mountaylor Queen). Azért “támad”, mert neki az induló sebessége az, ami győzelemre vezetheti, hiszen legutóbb az első két kanyarban nagyjából 5-6 hosszal vezetett Callaway Pro Am és Crafty Kokoro előtt. Már fáradhat, hiszen a célnál ketten is elékerültek, azonban ha kellőképpen képes a regenerációra és képes lesz megtartani az eszméletlen indulósebességet, még elsőként is beérhet. Februárban kezdett el versenyezni, elsősorban 525 yardon szerzett igen sok győzelmet (zsinórban 7-et is!), július végén futott két alkalommal 550-en, mindkettőt több hosszal nyerte, majd a Derbyben eddig egyszer sikerült elsőként beérnie – a többi alkalommal azonban maximum 1 hosszra volt a nyerőtől. Nem kérdés, hogy mekkora klasszis, kicsit beárnyékolja Callaway Pro Am ragyogása, de nem érdemes elfeledkezni róla sem.

Droopys Nice One (bk, b) a számára legideálisabb 6-os boxot kapta. Szeptember elsején lett két éves, januárban kezdett versenyezni, ő az egyetlen, aki június-júliusban is végig talpon volt és úgy tűnik, fáradhatatlan (Droopys Sydney x Droopys Dance). Az első előfutamában tudott nyerni, méghozzá Kildaret verte, az egyéni legjobbjától legalább két tizeddel rosszabbakat futott a Derbyben eddig, még lehet benne több, a kérdés, hogy meg tudja-e mutatni. Ő futotta eddig az évben a legtöbb versenyt, ha nem fáradt el és fel tudják tüzelni, most is az övé lehet a győzelem.

Összességében tehát van 4 Droopys Sydney kölykünk, 3 szukánk, 2 alomtestvérünk és lesz 1 Ír Derby bajnokunk! Győzzön a jobbik!

Tippjáték

A Tippeket nyugodtan küldjétek egyszerűen számokkal, összesen 3 számot várunk a döntőre, amiért 32 pont jár, ha az első 3-ban végzett, 64 pedig, ha a Derbygyőztest sikerül eltalálni. Egyetlen végső győztes tipp maradt bent: Labancz Zsuzsa Droopys Nice Onet választotta kedvencéül a legelején, amiért már előre gratulálunk neki, szuper megérzés volt.

Határidő a szokásos péntek 12:00, de az is szokásos, hogy ha később külditek sem baj, a lényeg a játék, nem a határidő.

A MASTER fájl a részletes pontállásokkal itt található:

Gratulálunk az előző forduló győzteseinek és sok szerencsét kívánunk (a kutyáknak is, a tippelőknek is, mindenkinek!) a döntőhöz!

Related Post