Meglio Racing Versenyagarak világa Ír Derby 2022: Born Warrior a bajnok

Ír Derby 2022: Born Warrior a bajnok

Aki az agárversenyt szereti, annak szeptember 24-e egy igazi csemege volt. Nem elég, hogy délután Ausztráliában lefutották a TAB Million Dollar Chase döntőjét, amelyben McInerney diadalmaskodott, este jött az igazi élmény, az egész estés Derby döntő program. 13 futam, tele klasszisokkal, két távon pályacsúcshoz közeli idővel, favoritok legyőzése, vagy épp azok brillírozása. Egy biztos: megérte sokáig fent maradni!

A versenynap elején Swords Rex 525 yardos futása volt igazán emlékezetes, ugyanis az óra 27.79-es időnél állt meg, ami 8,5 hosszas győzelmet is eredményezett annak ellenére, hogy még az utolsó kutya is 28.88-at futott. Micsoda társaság!

Következett Pablo Escobark debütálása 750 yardon, amit ő még sosem futott, de úgy tűnik, ez igencsak nagy hiba volt, hiszen olyan jól feküdt neki a hosszú, hogy egy szép győzelemmel indított 41.35-tel (TR 40.86).

Nem sokkal később jött a Michael Fortune Memorial Derby Plate döntője, amit az idei év egyik nagy vesztese 4 hosszal és a legjobb 550-es idővel, 29.35-tel nyert: Kildare lett a bajnok. Egy kis öröm az ürömben, hiszen ezzel az idővel ezen a napon Derby döntőt is lehetett volna nyerni, de sajnos ez idén másodízben sem sikerült neki.

A főfutam következett, a Derby döntő. Born Warrior szokás szerint remek startot vett, Ballymac Finn maradt szorosan a nyomában és a célnál is mindössze 3 századdal maradt le, így szintén az 5-ös mezből start-cél győzelem született 29.53-as idővel, miközben a hosszútávú Crafty Kokoro ezúttal is odaért a dobogó harmadik fokára.

Jennifer O’Donnell édesapja, édesanyja, de még a nagynénje (Dolores Ruth) is nyertek Ír Derbyt korábban, ezúttal pedig ő is “beállhatott a sorba” a Whatever-You-Like szindikátus legnagyobb örömére.

A napból ekkor még volt hátra bőven szenzáció, hiszen a Derby Consolationben Swords Rex után újabb Graham Holland sikernek örülhettünk: Cryptopunk nyert 29.59-cel. Közvetlenül ezután a sokak által kedvelt (szintén Holland tréningben levő) csíkos szuka, Bockos Crystal mutatta meg, hogy nemcsak Born Warrior tud 29.53-at futni, hanem ő is – 9 hosszal verve a mezőnyt.

Az általunk különösen nagy esélyesnek tartott Ballinabola Ed is beköszönt egy győzelemmel a nap vége felé, méghozzá az este második legjobb idejével, 29.38-cal, végül pedig Magical Kubának tovább növelte a távot Pat Guilfoyle, de Kubának ez még mindig nagyon fekszik, így 600 yardon is elsőre pályacsúcshoz (31.91) közeli időt tudott produkálni 32.05-tel – 6 és fél hosszal a többiek előtt.

A Tippjátékban nem kicsit szoros eredmény született, a részletes eredmények az alábbi fájlban találhatóak:

Az első helyezett ajándéka egy 10 000 Ft értékű vásárlási utalvány (és egy Oh My Dog egyedi nyakörv az Angol Agár versenyeztetés facebook csoport felajánlásával), a második helyezett egy 5 000 Ft értékű vásárlási utalvánnyal gazdagodik, a harmadik egy apró meglepetést vihet majd haza, a különdíjasunknak pedig egy 500g Hydro Care elektrolit jár.

A hatodik fordulóban kettő győztest hirdetünk, gratulálunk nekik:

A végső győztesek pedig:

Köszönjük, hogy velünk játszottatok! Jövőre ugyanígy, ugyanitt!

Nyitókép: Seb Daly/Sportsfile

Related Post