Meglio Racing Versenyagarak világa Good Cody Laurelst, Ballymac Run Puppy Oakst nyert, kezdődhet a St. Leger!

Good Cody Laurelst, Ballymac Run Puppy Oakst nyert, kezdődhet a St. Leger!

November első hétvégéjén két klasszikus döntőjét is futották Írországban, ráadásul mindkettőben olyan agarak diadalmaskodtak, akiknek korábban nem jött ki a lépés a Derbyben. Good Cody volt az egyetlen ugyanis a Derby 156 indulója közül, aki felbukott, tette mindezt úgy, hogy a trófea elhódítására is sokan tartották őt a legesélyesebbnek. Szerencsére nemhogy baja nem lett, de egy hétre rá már újra versenyben szurkolhattunk neki. Ezután szinte azonnal nevezve is lett a Laurelsre, ahol az 5 héten át tartó menetelésben ő bizonyult a legjobbnak, tökéletesen megérdemelten. A 3 éves fekete kan (Definate Opinion-Soho Ark) végül elhódította Corkban a trófeát, amellyel együtt fel is ugrott a 2022-es pénzdíjasok előkelő 3. helyére 41 313 euróval, életnyereménye pedig közel 70 ezerre rúg (kb. 28 millió forint).

Eközben a Shelbourne Parkban sem tétlenkedtek, ugyanis a Puppy Oaks döntőjében 6 villámgyors és szemtelenül fiatal szuka mérte össze tudását. Korábban már áradoztunk a Pestana x Unlock Unlock alomról, ezúttal ebben a futamban viszont nem ők értek a csúcsra, hanem Ballymac Run, aki korábban mind a Derby, mind a Juvenile Derby meneteléséből kiesett. Nagyon szoros volt a futam, de ezúttal a közel 2 éves (2020.11.25.) fekete szuka (Bull Run Bolt x Jaytee Pearl) bizonyult közülük a legjobbnak, akinek mind a trénere, mind a tulajdonosa egy személyben Liam Dowling, akinek szintén kijárt már idénre egy nagyobb siker. Ezzel a futással még két éves kora alatt majdnem elérte Run a 8000 eurót (kb. 3,2 millió forint) – 5 euró hiányzik, úgyhogy még elérheti.

A már említett Pestana x Unlock Unlock alomból egy másik fiatal szuka, Undulation brillírozott, futamát ugyanis 9 hosszal és 28.24-es idővel nyerte. Fontos megjegyezni, hogy ez az alom 2021.01.20-án látta meg a napvilágot, tehát még közel sincsenek két évesek, de már van, aki a harmadik klasszikusát futja, ráadásul mindhárman tudnak 28.10 körüli időket produkálni 480 méteren (525 yard) és mindhárman szukák. Rajtuk kívül még ketten A0/AA0 kategúriájú kutyák, mindössze kettőről nincs további információ. 7 született kölyökből 5 nyíltosztályos versenyző: nem egy rossz arány!

Ezzel a lendülettel máris ráfordulunk Limerickre és az Irish St. Legerre, ahol már ki is sorsolták az első forduló indulóit:

  • Angol Derby győztesünk Romeo Magico természetesen itt lesz, múlthéten kitűnő formát mutatott a fáradhatatlan foltos, győzelemmel tért vissza pihenőjéből;
  • Ballymac Run nyerte a Puppy Oakst, itt is találkozhatunk vele;
  • Vincenzo komoly Derbyfavorit volt, sérülés miatt vonták vissza, itt bizonyíthat;
  • Bockos Crystal szórja hosszún a győzelmeket, itt is megvillanthatja tehetségét;
  • Ballinabola Ed szintén nagy képesség, nem lenne meglepetés a fináléban való szereplése;
  • Ballymac Finn ezüstérmet zsebelt be a Derby döntőben, nem lepődnénk meg, ha ezúttal nem lelne legyőzőre;
  • Illnotbeback Corkban pályacsúcsot állított múlthéten (27.81 – 480 m), ha hasonló teljesítményt hoz, szintén a finálé várományosa.

További infó (futamkezdések – +1 óra a magyar idő, indulók): Upcoming Race Card Summary (grireland.ie)

Racecard, november 12. Limerick: RaceCard (grireland.ie)

Related Post