Elérkeztünk a szezon feléhez, Blue Bell nyerte a Szuka Díjat

Fantasztikus versenynapnak lehettek szemtanúi azok, akik figyelemmel kísérték a Szuka Díj napját a Kincsem Park Agárstadionjában. Nem elég, hogy megdőlt a sprint pályacsúcs Ronnie Trend jóvoltából, aki egy bámulatos 16.31-es eredménnyel 0.12 század másodpercet javított az eddigi 16.43-as időn, tovább éleződött a Reggie-Lucky párharc is, noha egyikük sem tudott nyerni, most Reggie végzett előrébb, így ismét egyenlő az állás 2:2-vel.

Az hagyján, hogy végigcsodálkoztunk 8 remek futamot, de amit a fő versenyszám, a Szuka Díj döntője hozott, azt bizony sokáig nem fogjuk elfelejteni. A favorit, Another Bonnie remek startot vett és legalább 3-4 hosszal vezette szinte az egész versenyt, de Christina Bernath’s Blue Bell, a korábbi Magyar Derby döntő egyetlen szukája elképesztő hajrával a célegyenesben végül egyetlen századdal előbb ért a célvonalhoz, mint Bonnie, így ő lett a “Kincsem Park királynője” 2022-ben.

Ha a teljes szezonra vetünk egy pillantást: 9 versenynapon vagyunk túl, és ha számításaink nem csalnak, még 10 megmérettetés vár ránk. Hogy hol tart jelenleg a bajnokság?

  • A Champion Tréneri címért hihetetlen csata folyik Szajka Kálmán és Petz László között. Jelenleg mindössze 44 000 Ft nyereménnyel vezet az előbbi versenyző, de gyakorlatilag versenyről versenyre változik az állás.
  • A Champion Agár cím felé nagy léptekkel halad a Magyar Derby győztese, Reggie Trend, aki 142 000 Ft nyereménnyel vezet a Szuka Díj ezüstérmes sorozatnyerő Another Bonnie előtt.
  • Az Év Trénere és Év Agara harc egyértelműen Papa Adian, Tenczel Gábor és agaraik, Reggie Trend és Hes So Lucky közt zajlik, szintén fej-fej mellett haladnak az év vége felé, ameddig még ne feledjük, hogy van egy Európa Derby is, ami sokat számíthat a végelszámolásnál.
  • Az Év Sprinter Agara címért még többen is sorbaállhatnak, hiszen ott van Runtastic Cannonball remek formája, de ott van már Next Stop Hero és a pályacsúcstartó Ronnie Trend is, akik most lettek áttéve erre a távra.

Izgalmakból nem lesz hiány tehát a szezon második felében sem, nem éremes lemaradni, hiszen jól tudjuk: aki lemarad, az kimarad.

Gratulálunk mindenkinek!

Fotó: Simkó Szilárd

Related Post