Meglio Racing Etetésről,Hasznos tudnivalók Elektrolit: amit mindenképp tudjunk kutyák sópótlásáról

Elektrolit: amit mindenképp tudjunk kutyák sópótlásáról

Gyakran fárad el kutyád a melegben, versenyre készültök, esetleg kirándulni jártok, sokat mozogtok, játszotok együtt? Egy meleg nyári napon nincs is szebb elfoglaltság a kedvencünkkel való foglalkozásnál, azonban fontos arra is ügyelni, hogy ne fárasszuk el őket felelőtlenül. A felelőtlenség elsősorban abból adódhat, hogy egy-egy mozgósabb nap után lényegében ugyanazt kapja vacsorára a kutya, mint amikor egész nap a kanapén fekszetek. Ez pedig így nincs jól. Nagyon nincs.

A nyári meleg számukra is megterhelő, amikor lihegnek és te magadban azt gondolod, hogy “oh, csak hűti magát”, az már neki nem feltétlenül egy komfortos helyzet, ha hosszú időn át így kell zihálnia. A sóveszteség neked lehet, hogy észrevtlen magad, de őket izomláz, dehidratáció, idegesség gyötörheti. Ez ellen viszont nagyon egyszerűen tudunk tenni. A megoldás: elektrolit.

De milyen? A piacon mérhetetlen sokfajta megtalálható, úgyhogy nézzük meg, mire érdemes figyelni a választásnál:

1. Ne csaljunk

Lehet, hogy egyesek fejében már megfordult, hogy miért ne adhatna mondjuk Gatorade-et a kutyájának, ha embernek jó, biztos jó a kutyának is. Vagy esetleg a lovának vásárolt elektrolitot alkalmazza a kutya esetében is, mert miért ne. Hát most szólunk: ne. A kutyának ugyanis (mivel izzadni nem tudnak) nem csak a nátrium mennyisége a mérvadó, hanem a káliumé is, így a nagy semmit érjük el, ha az előbb említett “csalásokkal” próbálnánk meg pótolni kutyánk sóveszteségét – ráadásul embernél és lónál is inkább verejtékveszteséget kell pótolni, ami kutyánál lehetetlen. Legyünk tehát alaposak, a polcainkon megtalálható kutyák/versenyagarak számára készült termékek mindegyike megfelel ezeknek a kritériumoknak.

2. Megfelelő összetétel

Valamennyire a fentihez kapcsolódik, mégis fontos külön pontban megemlíteni, hogy tele van kókler termékekkel a piac. Mint az izületvédők esetében (ahol ráírják, hogy glükozamin, de valójában a szükséges hatásos mennyiség harmadát sem tartalmazza), az elektrolitoknál is kiemelten fontos a megfelelő összetétel vizsgálata. A marketing egy dolog, a több évtizedes múlt és megbízhatóság pedig egy másik: sokkal fontosabb dolog. Polcainkon ezért találhatóak meg a világ legjobb elektrolit készítményei Ausztráliából, Angliából és a legjobb magyar gyártótól, amelyeket az ausztrál, angol, ír és magyar agártrénerek is alkalmaznak. Mérhetetlen sok győzelemnek ágyaztak meg ezek a termékek, így bizonyítva hatékonyságukat. Minden kutyának jó szívvel ajánljuk bármelyik terméket.

Fontos tehát, hogy ne vegyük félvállról a nyári napok örömeit és adjuk meg kedvenceinknek a megfelelő törődést az etetés során is. Kicsiknek és nagyoknak, fiataloknak és időseknek egyaránt szükséges, hogy minél élvezetesebb és egészségesebb mindennapokat biztosítsunk számukra.

Elektrolitok a polcainkon:

Betacel elektrolit – Meglio Racing

Recharge elektrolit 500ml – Meglio Racing

Elektrolit aminosavval és glükózzal 250g – Meglio Racing

Hydro Care elektrolit – Meglio Racing

Foran elektrolit shot 30ml – Meglio Racing

Minden termék egyben: Elektrolit – Meglio Racing

Related Post