Meglio Racing Egészségmegőrzésről,Hasznos tudnivalók B12-vitamin: csodafegyver a zsebben!

B12-vitamin: csodafegyver a zsebben!

Egy komplex multivitamin készítmény mindent tartalmaz, amire a kutyának szüksége van, ám mindenből jobbára kisebb mennyiséget. Csakúgy, mint az emberi tablettáknál, a kutyáknál is érdemes figyelni az összetételt, és esetleg kiegészíteni további vitaminokkal. Az egyik varázsszer a palettán a B12-vitamin. Összegyűjtöttük hát, hogy pontosan milyen hatásokkal is bír:

1. Fokozza az idegrendszer egészségét

A B12-vitamin mielint termel, amely bevonja és védi az idegeket. A megfelelő mennyiségű mielin védi az agy és a gerinc egészségét, valamint segíti az idegrendszer egészséges működését.

2. Elősegíti az egészséges bélrendszert

A bélben általában előforduló baktériumok károsodhatnak, ha a B12-vitamin hiányzik a szervezetből. Az alacsony B12-szint gyakran gyomor-bélrendszeri rendellenességre utal.

3. Segíti a vörösvértest-termelést

A B12-vitamin fontos a vörösvértest-termelésben. Fáradtság és gyengeség következhetnek be, ha a vörösvérsejtek nem fejlődnek megfelelően (oxigénhiány a vérben).

4. A zsírok, szénhidrátok és fehérjék megfelelő lebontása

Ha a zsírok, szénhidrátok és fehérjék (a kalóriákat alkotó három makrotápanyag) megfelelően le vannak bontva, a táplálékot a megfelelő módon tudja hasznosítani a szervezet.

5. Megelőzi a betegségeket

A megfelelő B12-vitamin védelmet nyújt a betegségektől, különösen a hasnyálmirigyet és az emésztőrendszert érintő kórok ellen. Ha gondoskodik arról, hogy kutyájának biztosítva legyen a megfelelő szintű B12-vitamin, akkor az olyan szervek, mint a hasnyálmirigy betegségmentesek maradhatnak akár egy életen át.

6. Erősíti az immunitást

Egészséges kutya = egészséges immunrendszer. A B12-vitamin, mivel nagyon fontos szerepet tölt be az általános egészségmegőrzésben, segít megőrizni kutyája a legjobb formáját.

A fentiek mellett nemcsak rendszeres, de alkalmi használata versenyek előtt is élénkítő hatással bírhat, mivel segíti a vörösvérsejt-termelést, így javítva a test oxigénellátását. Honnan lehet beszerezni? Mutatjuk!

1 literes verzió a rendszeres használathoz (5 ml naponta): B12 szirup 1l – Meglio Racing

Kifejezetten verseny/edzés előttre készült a következő shot, azonban ennek a használata kizárólag heti 1 alkalommal ajánlott (2.5 ml), mivel koncentráltan nagy mennyiséget tartalmaz: B12 Energy Shot 20ml – Meglio Racing

Related Post