Az eső sem moshatta el a győztesek örömét

Egy dolog biztos: aki kijött a Szezonnyitó Nagydíjra, megázott. Az eső alig-alig hagyott alább a verseny során, ennek ellenére a pálya tökéletes bizonyosságot tett arról, hogy ilyen körülmények közt is hibátlanul működik. Ezt a tényt bizonyítják a lefutási idők is, hiszen a fő 280 és 480 méteres futamok 16.64 és 28.95 másodperc alatt értek véget, amelyek első versenynapon kimondottan jónak tekinthetők (a pályacsúcsok 16.44 és 28.50).

Testvérek győzelmét hozta a már említett S0/S1 futam, hiszen Runtastic Cannonball és Runtastic Commander (Tommy Brislane x Kengyelfutó Airbag) egymás után lépték át a célvonalat, mindketten remek stílusban versenyezve, mögöttük Fehérhegyi Futó Sky, mindössze 0.04 századdal “lemaradva” érkezett a harmadik helyre (fotó). Az A0/A1-es kategóriában Ronnie Trend mutatkozott be meggyőző futással, azonban mögötte Stemgrove Lulu hatalmasat küzdve folyamatosan közelítette a nyerőt, már nem sok javulás kellhet, hogy ő is felállhasson a dobogó tetejére.

Érdemes megemlíteni, hogy a paddock valódi tesztje is sikerrel zárult, hiszen az időeredményeket még az sem tudta csorbítani, hogy a megszokottól eltérően most egy helységben várakoztak az agarak futamaikra. Néhányuknak még nagyobb a hangja a kelleténél ugyan, de reméljük hamar megunják a hisztit, hiszen mindenki más szép nyugodtan pihent a helyén.

Összességében tehát remek kezdőnapot zártunk, legközelebb május 6-án, pénteken este a Food Truck Show keretein belül csapnak össze a versenyzők a Nemzeti Agárstadionban, ahol vélhetően még több izgalmas futam és sokkal kevesebb megázás várja mind a versenyközeget, mind pedig a kedves közönséget.

Versenyeredmények: Agár Eredmények / Greyhound Results (kincsempark.hu)

Fotó: Simkó Szilárd – The sighthound photographer

Related Post