Meglio Racing Versenyagarak világa Angol Derby: jön a Döntő, Hennessy szárnyal

Angol Derby: jön a Döntő, Hennessy szárnyal

Már csak két futamot izgultunk végig június 18-án az Elődöntőben, ahol kiderült, ki az a 6 kutya, akik starthoz állhatnak az Angol Derby végső győzelméért. Miközben szinte folyamatosan javulnak a futamok lefutási idejei, vegyük sorra, kik és hogyan jutottak Döntőbe.

Romeo Magico élete formájában futott az első futamban, 29.06-os idővel nyert, ha erre még sikerül rájavítani a hétvégére, favorit lehet (az írek örülhetnek, hiszen Graham Holland kutyájáról beszélünk). Ebben a futamban esett ki az eddig veretlen Signet Goofy 4. helyen. Magico mögött másodikként ért célba Mickys Barrett. A tulajdonosi kör már a múlthéten is el volt ájulva a kutya teljesítményétől (egy kedves barátjuk, Mick Barrett emlékére nevezték el így), nem is számítottak rá, hogy eddig fognak jutni, most pedig ott vannak a végjátékban. A tréner Jason Gray még sosem nyert Angol Derbyt, lehet hogy ezúttal megtörik a jég. A harmadik továbbjutónk Savanna Beau lett, aki 7 századdal előbb ért be Signet Goofynál. Diane Henry szintén nem nyert még Derbyt, de most neki is itt az alkalom!

A második futamban Kildare tudott győzni (a fogadók mintha megjósolták volna, hiszen rá volt a legkisebb odds) Peter Cronin, és az írek legnagyobb örömére. Nem igazán nyeregetett eddig, de amikor kell, akkor toppon van. Ugyanbben a futamban egymás ellen állt starthoz Paul Hennessy két kutyája, Hello Hammond 1-esből, és a pályarekord-tartó Priceless Jet. Páratlan finisht élhettek meg azok, akik bekapcsolták a közvetítést, ugyanis 2.-3. helyen mindkét kutya kvalifikálta magát, így az írek valóban elkezdhettek ünnepelni, hiszen a Döntő 6 résztvevőjéből 4 ír tréningből jött.

A nyitóképen egyébként Sarah Hennessy (jobbra) látható, Paul lánya, aki mindezt apja tanácsait követve véghezvitte. Nem igazán találta a szavakat az interjúja során, de azt hiszem ez érthető. Amit még érdemes megnézni, az az alábbi fotón a két úriember Hello és Hammond sapkában, ami elképszető ötletes. A hétvégén is büszkén viselhetik.

A hivatalos racecardot közzétesszük, amint elérhetővé válik, de nem érdemes programot szervezni június 25-i estére, hiszen a SportyStuff TV élőben közvetíti az egész versenynapot. Jön tehát a végső összecsapás, az Angol Derby Döntője!

Related Post