Meglio Racing Versenyagarak világa Angol Derby: favoritbúcsú, pályacsúcsdöntés – jön a 2. forduló

Angol Derby: favoritbúcsú, pályacsúcsdöntés – jön a 2. forduló

A nyugati Derby sorozatok első fordulói a legunalmasabbak (ha szabad ilyet állítani), az összes fordulóhoz mérten. Ekkor még csak hozzák a kötelezőt a nagyok, esetenként megvillan egy-két új név is. Ehhez képest idén nemcsak a végső favoritok körében történt drámai változás, de egy pályacsúcs és egy a pályacsúcshoz igen közeli eredmény is született. Búcsúznunk kellett Fromposttopillartól. Anglia mondhatni jelenlegi legjobbja rettentő szerencsétlen futás után nem jutott be futama első 3 helyezettje közé, habár a futam alatt többször is megvillantotta képességeit, nem jött ki neki a lépés. Hogy jó hírt is hozzunk: Clona Duke pályacsúcsot döntött. A 3 nap legjobb idejei sorrendben:

  • Clona Duke – 28.73 TR
  • Ballymac Marino – 28.76
  • Brookside Richie – 28.84
  • Swords Rex – 28.93

32 futamból a hétre mindössze 16 maradt, melynek sorsolásában akad némi izgalom, hisz összesorsolták Lautarot és Mustang Jetet, egymás mellől indulnak Cryptopunk és Tullig Raven, de Romeo Magiconak is lesz dolga Undulation ellen. Az Ír Derby ezüstérmes Ballymac Finn gyengébb futással indított, a második körre viszont a csúcsfutó Clona Duke futamában bizonyíthat.

A Tippjáték táblázata (frissítve: 2023.06.02. 22:19):

Racecardok:

FRIFIN-12.pdf (towcester-racecourse.co.uk)

SATFIN-38.pdf (towcester-racecourse.co.uk)

A Tippeket a futamok kezdéséig várjuk. Vélhetőleg minél szorosabb futamok lesznek, “Sanyi” annál hamarabb fog elvérezni, legalábbis őszintén reménykedünk, hogy nem egy robot fog nyerni. Elő a hatodik érzékkel, hétvégén folytatjuk!

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Related Post