Meglio Racing Versenyagarak világa Angol Derby: csak egy maradhat veretlenül – jön az Elődöntő

Angol Derby: csak egy maradhat veretlenül – jön az Elődöntő

Romeo Command és Swords Rex. Két olyan agár akiknek érdemes a nevét jól megjegyezni, hiszen mindketten veretlenek már 4. hete az Angol Derby sorozatban.

Romeo Command (Dorotas Wildcat – Drive On Betsy) egy 2021 januári születésű csíkos kan (nyitókép), akinek tulajdonosa, Dave Firmager tavaly is magasba emelhette az Angol Derby trófeáját. Pályafutását Graham Holland kezei alatt kezdte meg, majd Patrick Janssensre esett a tulaj választása, akinél az eddig lefutott 11 versenyéből 10-et nyert meg. Első versenyén Patrick-kal Monmoreban 27.82-t szaladt 480 méteren (a pályacsúcsot itt Ballymac Eske tartja 27.48-cal).

Swords Rex (Droopys Sydney – Starry Display) egy 2020 júliusi születésű fekete kan, aki ezidáig karriernyereményben már több, mint 122 000 eurót jegyez, tulajdonosa, Barbara Lowndes legnagyobb örömére. A tréner az a Graham Holland, aki tavaly csúcsra ért Romeo Magicoval, idén pedig nem kevesebb, mint 4 agara jutott be összesen a legjobb 12-be úgy, hogy mindössze 8 versenyzőt hozott a 192 induló közé. Legjobb futása 480 méteren eddig 27.79 volt a Shelbourne Parkban (a pályacsúcsot itt Paradise Madison tartja 27.67-tel).

A sors úgy hozta, hogy közülük csak egy maradhat veretlen, hiszen a következő heti Negyeddöntőben mindkettejüket a második futamba sorsolták, méghozzá egymás mellé: Romeo Command a 4-es, míg Swords Rex az 5-ös boxból indul majd. Eddig még nem volt olyan kanyar, ahová ne Swords Rex ment volna be elsőként az eddigi futamok során. Vajon ezúttal is sikerül neki a négy 1-est a neve mellé íratni? Szombaton kiderül!

A Tippjáték állása sem lehetne ennél szorosabb, hiszen az első 5-6 versenyző egyetlen jó tippen belül tartja magát, ne feledjétek, jövő héten már minden helyes tipp 16 pontot ér, győztes pedig 32 pontot (frissítve: 2023.06.24. 21:40):

Tessék jól megfontolni a Tippeket, bár mi valószínűleg jobban izgulunk, mint Ti. 🙂

Ahogyan eddig is: ha elírást, hibát találtok, nem értetek egyet, szóljatok. Jöjjön az Elődöntő, lássuk meg, ki a legjobb 6!

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Related Post