Meglio Racing Etetésről,Hasznos tudnivalók,Tréningről,Versenyagarak világa Agártréning: Kevin Hutton szerint az etetésnél nincs fontosabb

Agártréning: Kevin Hutton szerint az etetésnél nincs fontosabb

Kevin Hutton 2018-ban, 37 évesen megnyerte az Angol Derbyt Dorotas Wildcattel. A kennele akkor 65 agarat számlált. Szerencsére a média nem tétlenkedett és meglátogatták otthonában több ízben is, így mi is betekintést nyerhetünk, hogyan is néz ki egy Derbygyőztes tréner kennele, mi a kutyák napi rutinja és hogyan vélekedik maga Kevin az agártrenírozásról.

A nyitóképen természetesen ő és Wildcat látható, akiről akkoriban azt nyilatkozta, hogy abszolút ő az alfa otthon, ami alatt nem azt kell érteni, hogy ő az élet és halál ura, de a legnagyobb tekintéllyel rendelkezik az agarai közt, úgy fogalmazott: “ő az agarak Cristiano Ronaldoja”. Kennelében egyébként több részmunkaidős/teljes munkaidős segítség is dolgozik, mindenkinek megvannak a maga kedvencei, ami Donna, trénerasszisztense szerint azért is előny, mert némelyik kutyának nagy szüksége van a kötődésre, amit így megkaphat (egyébként Wildcat épp az ő kedvence). Így tehát mindenkinek megvannak fixen azok a kutyák, akiket felügyel a mindennapi teendők során. De mik is pontosan a mindennapi teendők?

A menetrend tehát:

  • Kennelnyitás, takarítás
  • Séta, 290m galopp (ezt igyekeznek a fotón írtnál mielőbb elvégezni nyáron, hogy a meleg előtt még mindenkire legyen idő, ekkor 5:30-kor már nyílik a kennel)
  • Kutyák átnézése, ápolása (körmök, fogak, bunda, sérülések, stb.)
  • Etetés
  • Délutáni pihenő
  • Kennelzárás

Kevin minden teendő közül egyetlen dolgot emelt ki egyébként, mégpedig az etetést. Szerinte csinálhatsz mindent tökéletesen, ápolhatod, mozgathatod a kutyát úgy, ahogy az a nagykönyvben meg van írva, ez mind időpocsékolás a megfelelő etetés nélkül. Ő törekszik mindig a lehető legjobb minőségű húsokat, zöldségeket, algát, tojást adni a kutyáinak, akik így igen eredményesen tudnak teljesíteni. Az interjú során egyébként többször is úgy beszél a kennel épületéről, mintha szégyellné, hiszen az épület maga már majdnem 100 éves, a belseje azonban gyönyörűen felújított, a kutyák paplanok közt fekszenek, az átlag kennelekhez képest jóval tágasabb boxokban.

Szerintünk abszolút nincs szégyellnivaló, főleg, hogy a bejárat környéke olyan díjakkal van kitapétázva, hogy csak na.

A kennel épülettől nem messze pedig a már említett 290 méteres sprint pálya.

Egy szó, mint száz, Kevin szerint: “Ez nem rakétatudomány, mindössze az alapokat kell alaposan és konzisztensen alkalmazni, bele kell tenni az időt és a kemény munkát, boldoggá tenni őket, ennyi.”

Forrás: The Irish Sun, KEVIN HUTTON – HISTORY FEATURE – YouTube

Related Post