Meglio Racing Etetésről,Hasznos tudnivalók A titkos fegyver: a joghurt

A titkos fegyver: a joghurt

A felnőtt kutyák nagyrésze laktóz intoleráns, azaz képtelen megemészteni a laktózt. Ennek ellenére bizonyos tejtermékek nemhogy erősen ajánlottak, kifejezetten “game changer” pozícióba kerülhetnek egyes esetekben, főleg a versenyzés kapcsán. Figyelem: ha a kutyád kimondottan érzékeny a laktózra (hasmenés, hasfájás, gázképződés jelentkezik), ne erőltesd.

A profik a görög joghurtra esküsznek (pl. Dolores Ruth), de ismerünk olyan agarat, aki 15 évesen minden nap elnyalogat egy evőkanál kefírt, sőt, olyan is akad, aki a vaníliafagyit alkalmazta az ivás serkentésére. Milyen hatásokkal is bírnak ezek a termékek? Egyrészt kalciumban és fehérjében gazdagok, másrészt pedig tele vannak élőflórával, amely támogatja az emésztést és a bevitt tápanyagok hasznosulását. Ezeken túl (ha nincs erős érzékenység) ponthogy csökkenti a kellemetlen gázképződést, valamint serkenti az ivásra való hajlamot is, ami a nyári hőségben tudjuk, hogy sok kutyánál problémás.

A görög joghurt kalciumtartalma kimondottan hasznos a csontszerkezet egészségfenntartása szempontjából, valamint gazdag lactobacilus acidophilusban, egy baktériumban vagy probiotikumban, amely segít megőrizni az emésztőrendszer egészségét azáltal, hogy megállítja a káros baktériumok növekedését. A joghurt számos egészségügyi állapot megelőzésében is segíthet, beleértve a gombás fertőzéseket, a hasmenést, a székrekedést és a fájdalmas székletürítést. A görög joghurt vemhes kutyák számára is kiváló, mert folsavat és niacint tartalmaz. Erősítheti a kutya immunrendszerét, csökkentheti a koleszterinszintet, és serkentheti a bélrendszer és az emésztőrendszer egészségét.

Hogyan érdemes alkalmazni? Akár heti egyszer kis nyalánkságként, akár naponta egyszer egy kisebb evőkanálnyi mennyiséget, akár csak heti 2-3 alkalommal szintén egy-egy evőkanálnyit etetéshez adva már jó hatásokhoz vezethet, kizárólag natúr formában természetesen.

Forrás: Can Dogs Eat Yogurt? Is Yogurt Good For Dogs? Can Dogs Eat Greek Yogurt? (akc.org) Can Dogs Eat Greek Yogurt? (2023 Guide) (dogfoodgenius.com)

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Related Post